Category Archives: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • 0

“Η διαχρονική πορεία της Γυναίκας, ιδωμένη μέσα από τα βιβλία της Άννας Γαλανού”

Αθήνα 12/9/018
Δελτίο Τύπου
Η πρόεδρος   Φωτεινή Βρύνα και το Δ. Σ. της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ»ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα,  την Τετάρτη 12  Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποίησαν βραδιά λογοτεχνικής συνάντησης  αφιερωμένη στη συγγραφέα Άννα Γαλανού με θέμα:
“Η διαχρονική πορεία της Γυναίκας, ιδωμένη μέσα από τα βιβλία της Άννας Γαλανού”.
Aποσπάσματα από τα βιβλία διάβασε  η συγγραφέας και η Κασσάνδρα Βασιλάκη.
Την εκδήλωση πλαισίωσασν μουσικά ο μαέστρος Ανδρέας Βουδούρης (πιάνο) και η
Κατερίνα Ντίνου (κιθάρα – τραγούδι).
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

«Ενδοσχολική Βία: Μύθος ή Πραγματικότητα;»

Αθήνα 9/5/2018
Δελτίο Τύπου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Επετείων Φωτεινή Βρύνα του Θ.117Α και τα Μέλη πραγματοποίησαν εκδήλωση αφιερωμένη στον ενδοσχολικό εκφοβισμό με θέμα :

«Ενδοσχολική Βία: Μύθος ή Πραγματικότητα;»

Ομιλητές : Γιάννης Πανούσης/Καθηγητής
Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,

Γιώργος Τσούκαλης/Ερευνητής, Συγγραφέας,

Φωτεινή Βρύνα/Med Ανθρωπιστικών Επιστημών

Κείμενα  διάβασε  ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Μάνο Ιωνά για τηνπαραχώρηση του Θεάτρου Αλκμήνη.

Τέλος παρουσιάστηκε η ταινία “ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΕΔΩ”. Είναι η δεύτερη ταινία μικρού μήκους της Ντόρας Καζαντζίδη με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Ναταλία Δήµου και Ευθύµη Λιάτο. Στο ρόλο του μικρού Χριστόφορου ο Παύλος Ηλιάδης.

Έτος παραγωγής: 2016 Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ντόρα ΚαζαντζίδηΠαραγωγός: L. Μαρία Μαρούδα, µέλος της λέσχης Lions Ροιάς

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως οι φεστιβαλικές συμμετοχές της ταινίας, ήταν µε τη στήριξη των Lions, του Θέµατος 117Α και του Lions Quest!Η ταινία πήρε τιμητική διάκριση από το διεθνές φεστιβάλ του Καναδά 2017 και έγινε Πρεσβευτής του Προγράµµατος Lions Quest το 2017, ως η µοναδική ελληνική ταινία µικρού µήκους διεθνώς, µε θέµα το bulling.

Με πλακέτα τίμησε ο Κυβερνήτης Lions Χριστοδουλίδης τον ενδυματολόγο και πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιάννη Πανούση.

Ο εκλεγμένος Κυβερνήτης Lions 2018-2019 Κωνσταντίνος Λυμπέρης τίμησε τον κ Γιώργο Τσούκαλη, ενώ τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα τίμησαν ο εκλεγμένος Πρόεδρος Πολλαπλού Θέματος Ελλάδας – Κύπρου Lion Αλικανιώτης και η Πρόεδρος της Επιτροπής κα. Φωτεινή Βρύνα.

Κεντρικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού, πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ της γέννησής του. Το σχολείο είναι ένας από τους χώρους που παρατηρείται έντονα το στοιχείο του εκφοβισμού. Είναι ο κατεξοχήν χώρος που πρέπει να υπάρξουν προγράμματα πρόληψης και κοινωνικής συναισθηματικής εκπαίδευσης, με στόχο μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των σχέσεων των παιδιών μεταξύ τους αλλά και με τους δασκάλους και τους γονείς.

Την εκδήλωση τίμησαν πλήθος Lions και φίλοι των Lions.


  • 0

Βράβευση από το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας»

Αθήνα 7/2/2018

Ύψιστη τιμή για μένα η Βράβευση από το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας»με Απόφαση του Διοικητή κ.Γιώργου Δενδραμή και του Διοικητικού Συμβουλίου. Οταν μαλιστα η Βράβευση γίνεται απο τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ.Αυγερινό τότε νιώθεις οτι έχεις βάλει ενα μικρο λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε “ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ”..

Η βραβευσή μου ως Πρόεδρος της Λέσχης Lions “Πεντέλη Παρθενών ” αφιερώνεται σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και στη Διοίκηση για τον καθημερινό αγώνα τους,αλλά και στη μνήμη του καλού μου φίλου Δημήτρη Σιάχου.

Χθες βραβεύτηκε και η Πίστη Κρυσταλιδου-Σιάχου ενώ υπήρξε και αφιέρωμα στο Δημήτρη που συνεχίζει να είναι κοντά μας στη σκέψη και στη καρδιά μας.

Φωτογραφία της Φωτεινή Βρύνα.


«Θράκη το επόμενο βήμα …… και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

                                                                                                           Aθήνα, 8 Ιουνίου 2017

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παράρτημα Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», διοργάνωσε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου εκδήλωση με θέμα: «Θράκη το επόμενο βήμα …… και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα» με κεντρικούς ομιλητές τον Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Επ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. Υπουργό και τ. Βουλευτή Ροδόπης καθώς και τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα – Εκδότη και Γεωπολιτικό Αναλυτή.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα. Φωτεινή Βρυνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές: Β’ Αθήνας κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Β´ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού ΝΔ, Επικρατείας κα. Νίκη Κεραμέως Τομεάρχης Παιδείας ΝΔ, Β´ Αθηνών κα. Άννα Καραμανλή Τομεάρχης Αθλητισμού ΝΔ, καθώς και ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, πρώην Υπουργός.

Επίσης παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» κα. Μαρία Γιαννίρη και τα μέλη του Δ.Σ κα. Γρηγορία Κορδοπάτη, κα. Έφη Μπούνα και η κα. Κική Σπανού καθώς και από την Επιστημονική Επιτροπή η κα. Λίλιαν Ζέλλου, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Συνδρεβέλης, ο Αντιπτέραρχος ε.α. και Πρώην Πρόεδρος Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων κ. Ζήσης Παπαζήσης, το μέλος της Συνομοσπονδίας και Εκπρόσωπος του Συλλόγου Σιατιστέων κ. Βασίλης Μήκας, ο Πρόεδρος Κομοτηναίων Αθήνας κ. Μιχάλης Μαρτίδης, η Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων κα. Ειρήνη Πανταζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασπροπύργου «Κροκωνίς» κα. Μαρία Ρηγάτου, καθώς και μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και συγκεκριμένα οι κ.κ Γεώργιος Βλάχος, Στέργιος Τσίφτης, Νίκος Πέππας, Μιχάλης Φέκκας, Βασίλης Παληγιάννης και Μάρθα Σαμαρά, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κα. Μαρία Συρεγγέλα, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Λάμπρος Κασαγιάννης.

Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στη Θράκη τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Θράκη αν αποσπάσει το διακομματικό ενδιαφέρον του εθνικού κέντρου, μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας σε νέους διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους, αν όμως εισπράξει την αδιαφορία όπως τελευταία συμβαίνει, τότε κινδυνεύει να κληροδοτήσει στη νέα γενιά το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα. Για να συμβεί το πρώτο και να αποκλεισθεί το δεύτερο, πρέπει τόσο εσείς στην Αθήνα, όσο και εμείς στη Θράκη να μπορέσουμε να ενωθούμε, να συνεννοηθούμε και να δράσουμε χωρίς καθυστερήσεις».

Ο κ. Καλεντερίδης από την πλευρά του, παρουσίασε συνολικά τη σημερινή κατάσταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και αναφέρθηκε στις προεκτάσεις της κρίσης που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις επιδιώξεις του Τουρκικού κράτους. Επίσης αναφέρθηκε στην κυριαρχία των αραβικών κρατών με βάση την παραγωγή του υπεδάφους τους.

Με το πέρας της εκδήλωσης, η κα. Βρύνα ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές αλλά και όλους όσους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, τονίζοντας την πληθώρα γνώσεων και πληροφοριών που αποκομίστηκαν τόσο για το θέμα της Θράκης όσο και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις αναφορικά με τη χώρα μας αλλά και τους γείτονές μας.

 

 

 

 

 

“Read More”

Εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή” Παράρτημα Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου ” Θράκη το επόμενο βήμα…και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα”.

Το ΔΣ της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή” Παράρτημα   Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου θα θεωρήσει μεγάλη τιμή και χαρά να παραβρεθείτε  στην εκδήλωσή που διοργανώνει  στις 7 Ιουνίου με θέμα ” Θράκη το επόμενο βήμα…και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα”.


«ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» Παράρτημα Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής

Ως  Πρόεδρος μαζί με το Δ.Σ  της  “Παναθηναικής”Παράρτημα

Χαλανδρίου -Αγ.Παρασκευής

της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών

σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας

στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου

για την Παγκόσμια ημέρα της “Μητέρας “

με κεντρική ομιλήτρια τη συγγραφέα “ΑλκυόνηΠαπαδάκη “

PANAUHNAIKH2 PANAUHNAIKH1 FB_IMG_1463602812773 20160518_195933 20160518_194021 20160518_193946 IMG_1064


  • 0

Advance πιστοποίηση στο NLP

Advance πιστοποίηση στο NLP της Φωτεινής Βρύνα.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου Advance Persuasive and Influence techniques – Τεχνικές πειθούς και επιρροής με εισηγητή τον διακεκριμένο εκπαιδευτή Jay Williams (MNLP, MHt, MTT) πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με τη Φωτεινή Βρύνα με την ιδιότητά της ως Συμβούλου επικοινωνίας και πειθούς – Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού. Είναι γνωστό ότι το NLP είναι μια σειρά από τεχνικές και προϋποθέσεις σχεδιασμένες έτσι ώστε να βοηθούν το καθένα να δημιουργήσει το μέλλον που θέλει και του αξίζει.

Η συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της κας Μυρσίνης Κάνκελ, εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια NLP (Trainer & Master Practitioner of NLP) – Hellenic NLP Academy.

fv


  • 0

Επίσκεψη ΠΙΚΠΑ

Η υπό σύσταση Λέσχη Lions Πεντέλης “Παρθενών” και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών “Παναθηναϊκή” μαζι με τα παραρτήματα Χαλανδρίου-Αγ.Παρασκευής Αμαρουσίου και Βριλησσίων, στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα,επισκεφθήκαμε το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.

45


  • 0

Ιδρυτική Βραδιά Λέσχης Lions Kifisias Helen Keller

Στις 31 Μαρτίου 2015 δημιουργήθηκε η λέσχη Lions Kifisias Helen Keller που σκοπό είχε να προωθήσει και να ενθαρρύνει ενεργά με τα μέλη της στην πολιτική, κοινωνική και ηθική ευημερία της κοινωνίας.

Στην οποία συμμετείχα ως ιδρυτική γραμματέας του Λαϊονικού Έτους 2014-2015, 2015idritiki_vradia_lesxis_lions_helen_keller_1

idritiki_vradia_lesxis_lions_helen_keller-2016.

 

 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031