Category Archives: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Επίσκεψη της Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών με την ΓΓΙΦ και την Διεθνή UNISEF στο ΚΥΤ στη Μόρια

faska_enpe_newΑθήνα 29/5/2018

Δελτίο Τύπου

 

Η Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Φωτεινή Βρύνα, συμμετείχε σε κλιμάκιο που επισκέφθηκε το νησί της Μυτιλήνης, μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της ΓΓΙΦ, κ. Παπάζογλου Αγγελική και την εκπρόσωπο της Διεθνούς UNISEF για προπαρασκευαστικές συναντήσεις, κ. Άντα Αγγελάκη.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση ημερίδας της ΓΓ Ισότητας των Φύλων στις 15 Ιουνίου στο νησί, με θέμα την παρουσίαση του Πρωτόκολλου Συνεργασίας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ανωτέρω ημερίδα, εντάσσεται στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ, των συναρμόδιων Υπουργείων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Το κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί της Μυτιλήνης, επισκέφτηκε το ΚΥΤ στη Μόρια και είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Γιάννη Μπαλμπακάκη. Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου και είχε συζήτηση με τα στελέχη της δομής, ενώ είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και συγκεκριμένα με την κ. Μ. Νικολαρα και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου κ. Αν. Αντωνέλλη. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και μέλη οργανώσεων που ασχολούνται με το προσφυγικό καθώς και γυναικείες οργανώσεις, ενώ τελευταία στάση αποτέλεσε η επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης.

Με το πέρας της επίσκεψης, η κα. Βρύνα τόνισε ότι «πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους κατοίκους του νησιού, αφού χάρη στις δικές τους φιλότιμες προσπάθειες, έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα το προσφυγικό. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό, δεν πρόκειται να λυθεί ως διά μαγείας, αλλά με συνεχή προσπάθεια καλύτερης διαχείρισης».

 


Εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή” Παράρτημα Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου ” Θράκη το επόμενο βήμα…και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα”.

Το ΔΣ της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή” Παράρτημα   Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου θα θεωρήσει μεγάλη τιμή και χαρά να παραβρεθείτε  στην εκδήλωσή που διοργανώνει  στις 7 Ιουνίου με θέμα ” Θράκη το επόμενο βήμα…και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σήμερα”.


  • 0

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗ ΠΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

fasaka_180

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών, ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στην Πύριζα του Πεντελικού όρους, μία δράση που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου. Ο καθαρισμός διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασάρχη και των στελεχών του Δασαρχείου Πεντέλης.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Φώτης Χρυσικός ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και Μέλος Μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Στη δράση συμμετείχαν ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια», η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και η Λέσχη Lions Πεντέλης «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής του συνδυασμού «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κα. Φωτεινή Βρύνα δήλωσε τα εξής:

«Διοργανώθηκε μία σημαντική δράση στο Πεντελικό Όρος, διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά από άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης».

 


  • 0

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ <ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ>

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ <ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ>

Στην αρχή της καινούργιας χρονιάς η Οργάνωση μας, στα πλαίσια των επαφών που κατά τακτά διαστήματα έχει  με τα μέλητης, πραγματοποίησε την Τακτική της  Γενική Συνέλευση, σε συνδυασμό με την κοπή της Βασιλόπιτας , στις 16 Ιανουαρίου, …ήμασταν  όλες παρούσες σε μια βραδιά ενημέρωσης, σύσφιξης σχέσεων.

 

 

 


  • 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, η Πρόεδρος της Λέσχης LION Πεντέλης Παρθενών κα Φωτεινή Βρύνα, ο αμέσως προηγούμενος Κυβερνήτης LION της Ελλάδος κος Σούλης Κεσίσογλου και ο προηγούμενος Κυβερνήτης LION κος Μανώλης Σαμόλης, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, με σκοπό να τον ενημερώσουν για την παράδοση Πυροσβεστικού οχήματος που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 από το θέμα 117Α.

Κατά την επίσκεψη, επιβεβαίωσαν την άριστη λειτουργικότητα του πυροσβεστικού οχήματος που είχαν δωρίσει δυνάμει της υπ΄αρ 84/2008 απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ν. Πεντέλης και δεσμεύτηκαν προσεχώς να εξοπλίσουν το όχημα με αλατιέρα και μαχαίρι.

 

episkepsh_lion_10_16_f2


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΛΕΣΧΗΣ LION ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κάθε επισημότητα έγινε η ίδρυση της Λέσχης Lions Πεντέλης  “Παρθενών”, το Σάββατο 25 Ιουνίου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη της Λέσχης, ανακοινώθηκε το ΔΣ και στη συνέχεια οι Κυβερνήτες έδωσαν στα μέλη το  διεθνές σήμα-σύμβολο των Lions.

Επίσης ο Κυβερνήτης L.Αθανάσιος Κεσίσογλου παρέδωσε στην Πρόεδρο L.Φωτεινή Βρύνα τον καταστατικό χάρτη της Λέσχης. ακολούθησε η ανταλλαγή σημαιών με τους παρόντες Προέδρους των άλλων λεσχών.

Η νέα λέσχη ιδρύθηκε για να συμβάλει στη διεύρυνση του σκοπού της μεγάλης ανθρωπιστικής Οργάνωσης, που είναι η ανακούφιση και η καλύτερη ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση του μηνύματος του νέου διεθνούς Προέδρου L.Bob Corlew “Να κατακτήσουμε καινούργια βουνά”. Συντασσόμαστε πλήρως με την προτροπή της νέας Κυβερνήτου L.Πόπης Μουτάφη όλοι μαζί να κάνουμε “Έργο  Αγάπης”.

11 (4) 11 (5) 11 (6) 11 (7) 11 (8) 11 (9) 11 (10) 11 (11) 11 (12) 11 (13) 11 (14) 11 (15) 11 (16)


Eναρκτήρια Kεντρική Eκδήλωση των Πυροσβεστικών Μονάδων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Φορέων Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και πολιτών για την «Αντιπυρική Περίοδο 2016».

fasaka_180

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2016

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κυρία Φωτεινή Βρύνα, παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, στην εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση των Πυροσβεστικών Μονάδων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Φορέων Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και πολιτών για την «Αντιπυρική Περίοδο 2016».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε για τη σημαντική υλικοτεχνική βοήθεια που παρείχε κατά τη θητεία του ως Υπουργός Εσωτερικών στο Δήμο Πεντέλης στο τομέα της πυροπροστασίας.

Η κυρία Βρύνα, με το πέρας της εκδήλωσης στάθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιδείξει ο Δήμαρχος Πεντέλης σε σχέση με την προστασία των δασικών περιοχών του Δήμου Πεντέλης αλλά και των όμορων Δήμων, ενώ επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό επικουρικό έργο που προσφέρουν οι ομάδες εθελοντών, τονίζοντας επίσης το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους προστασίας των δασών, ιδιαίτερα μάλιστα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.


  • 0

Επίσκεψη ΠΙΚΠΑ Πεντέλης

Ως γραμματέας της Λέσχης Helen Keller  μαζί με τα μέλη της, επισκέφθηκα στις 18-02-2016  το ΠΙΠΚΑ Πεντέλης, ανταποκρινόμενα στη δραματική έκκληση για βοήθεια που απήυθυναν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος για είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

?
?
?
?

  • 0

1η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2016 στο Πεντελικό

Ως γραμματέας της Λέσχη LIONSHELEN KELLER”, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π., συμμετείχα με επιτυχία στην 1η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2016 στο Πεντελικό, στηρίζοντας έμπρακτα με τον τρόπο αυτό, την προσπάθειά του για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

photo2 photo1


  • 0

Ετήσια Βράβευση Εθελοντών και Φορέων ΣΠΑΠ

Βράβευσή μου στην Ετήσια Τελετή Εθελοντών και Φορέων από τον Σ.Π.Α.Π για την προσφορά μου το έτος 2015

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την Ετήσια Τελετή Βράβευσης των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και των χορηγών, που στήριξαν το έργο του κατά το 2015. Παράλληλα τιμά για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης αντιπυρικής περιόδου τους Δημάρχους και τους Υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας από τους 12 Δήμους μέλη του Συνδέσμου.

spap3


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930