ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗ ΠΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ

  • 0

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗ ΠΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

fasaka_180

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών, ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στην Πύριζα του Πεντελικού όρους, μία δράση που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου. Ο καθαρισμός διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασάρχη και των στελεχών του Δασαρχείου Πεντέλης.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Φώτης Χρυσικός ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και Μέλος Μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Στη δράση συμμετείχαν ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια», η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και η Λέσχη Lions Πεντέλης «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής του συνδυασμού «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κα. Φωτεινή Βρύνα δήλωσε τα εξής:

«Διοργανώθηκε μία σημαντική δράση στο Πεντελικό Όρος, διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά από άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης».

 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031