«Ενδοσχολική Βία: Μύθος ή Πραγματικότητα;»

«Ενδοσχολική Βία: Μύθος ή Πραγματικότητα;»

Αθήνα 9/5/2018
Δελτίο Τύπου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Επετείων Φωτεινή Βρύνα του Θ.117Α και τα Μέλη πραγματοποίησαν εκδήλωση αφιερωμένη στον ενδοσχολικό εκφοβισμό με θέμα :

«Ενδοσχολική Βία: Μύθος ή Πραγματικότητα;»

Ομιλητές : Γιάννης Πανούσης/Καθηγητής
Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,

Γιώργος Τσούκαλης/Ερευνητής, Συγγραφέας,

Φωτεινή Βρύνα/Med Ανθρωπιστικών Επιστημών

Κείμενα  διάβασε  ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Μάνο Ιωνά για τηνπαραχώρηση του Θεάτρου Αλκμήνη.

Τέλος παρουσιάστηκε η ταινία “ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΕΔΩ”. Είναι η δεύτερη ταινία μικρού μήκους της Ντόρας Καζαντζίδη με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Ναταλία Δήµου και Ευθύµη Λιάτο. Στο ρόλο του μικρού Χριστόφορου ο Παύλος Ηλιάδης.

Έτος παραγωγής: 2016 Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ντόρα ΚαζαντζίδηΠαραγωγός: L. Μαρία Μαρούδα, µέλος της λέσχης Lions Ροιάς

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως οι φεστιβαλικές συμμετοχές της ταινίας, ήταν µε τη στήριξη των Lions, του Θέµατος 117Α και του Lions Quest!Η ταινία πήρε τιμητική διάκριση από το διεθνές φεστιβάλ του Καναδά 2017 και έγινε Πρεσβευτής του Προγράµµατος Lions Quest το 2017, ως η µοναδική ελληνική ταινία µικρού µήκους διεθνώς, µε θέµα το bulling.

Με πλακέτα τίμησε ο Κυβερνήτης Lions Χριστοδουλίδης τον ενδυματολόγο και πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιάννη Πανούση.

Ο εκλεγμένος Κυβερνήτης Lions 2018-2019 Κωνσταντίνος Λυμπέρης τίμησε τον κ Γιώργο Τσούκαλη, ενώ τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα τίμησαν ο εκλεγμένος Πρόεδρος Πολλαπλού Θέματος Ελλάδας – Κύπρου Lion Αλικανιώτης και η Πρόεδρος της Επιτροπής κα. Φωτεινή Βρύνα.

Κεντρικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού, πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ της γέννησής του. Το σχολείο είναι ένας από τους χώρους που παρατηρείται έντονα το στοιχείο του εκφοβισμού. Είναι ο κατεξοχήν χώρος που πρέπει να υπάρξουν προγράμματα πρόληψης και κοινωνικής συναισθηματικής εκπαίδευσης, με στόχο μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των σχέσεων των παιδιών μεταξύ τους αλλά και με τους δασκάλους και τους γονείς.

Την εκδήλωση τίμησαν πλήθος Lions και φίλοι των Lions.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930