Ομιλία 11ο Τακτικό Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

  • 0

Ομιλία 11ο Τακτικό Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα 16/12/2017

Κύριε Πρόεδρε

Φίλες και Φίλοι

Είμαστε όλοι εδώ σήμερα να συζητήσουμε για το μέλλον της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξής, αλλά και για το μέλλον της χώρας μας.

Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά. Να τολμήσουμε να κάνουμε κριτική και αυτοκριτική, όπου χρειάζεται.

Όραμα όλων,  πρέπει να είναι να ξαναζωντανέψουμε τη μεσαία τάξη, που έχει  διαλύσει η σημερινή κυβέρνηση, να βγάλουμε τους νεόπτωχους από τον εφιάλτη της φτώχιας, για να μπορέσουν να δουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η άνοδος του ηθικού της κοινωνίας, να δοθούν ευκαιρίες σε όλους, να υπάρξει εξάλειψη της μιζέριας και αξιοπιστία, από όλους και παντού.

Κύριε Πρόεδρε,

Από τις 8 Οκτωβρίου που άρχισαν τα προσυνέδρια μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, έχετε παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό, το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών δικών σας θέσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης ως Αξιωματική αντιπολίτευση. Γνωρίζουμε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν πλέον μαγικά ραβδιά.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω των καταστροφικών επιλογών της Κυβέρνησης και διάφορων πολιτικών σκοπιμοτήτων, με το τίμημα δυστυχώς να το πληρώνει ακριβά ο Ελληνικός λαός. Πρέπει όμως να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί λύση και διέξοδος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Φίλες και φίλοι,

Η καταστροφική πολιτική η οποία ακολουθήθηκε από το 2015 και μετά, είναι αυτή η οποία έχει βουλιάξει την Ελλάδα στη στασιμότητα και την έχει κρατήσει καθηλωμένη στην ύφεση.

Έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φύγουν από την πατρίδα μας

Έχει στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Έχει, επιβάλλει υπερβολική φορολόγηση πρωτίστως της μεσαίας τάξης, των συνεπών φορολογούμενων οι οποίοι έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που δεν θα χαίρεται για την υπέρβαση των στόχων του πλεονάσματος. Και αυτό γιατί όσο περισσότερα χρήματα μαζεύει το Κράτος από αυτά τα οποία μας ζητούν οι εταίροι μας, τόσα περισσότερα λείπουν τελικά απ’ τις δικές μας τσέπες.

Χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα βάζει συνεχή εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση πάει να γίνει στη χώρα μας.

Χρειαζόμαστε, ένα μαζεμένο Κράτος, με λιγότερους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες, για να μπορέσει να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας.

Χρειαζόμαστε τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις γιατί χωρίς επενδύσεις δεν δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης.

Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

Χρειαζόμαστε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνεργασία με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.

Να την κάνουν οι ίδιοι κτήμα τους και να καταλάβουν ότι και αυτοί εκτός από τους πολίτες θα είναι ωφελημένοι από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής η οποία πρέπει να γίνει σήμερα στο ελληνικό Κράτος.

Δυστυχώς η κυβερνητική μηχανή προπαγάνδας έχει χτίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα εξαιρετικά βολικό αφήγημα ότι θα έρθει η Νέα Δημοκρατία και θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους. Όμως ο ίδιος  ο Πρόεδρς Κυριάκος Μητσοτάκης  στο Προσυνέδριο έδωσετην διαβεβαίωση  ότι δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι να προχωρήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που κρατάνε σήμερα όρθια τη δημόσια διοίκηση.

Χρειαζόμαστε νέα δομή του Κράτους. Διότι αν δεν υπάρχει ένα Κράτος συνεκτικό με πραγματικό επιτελικό ρόλο που θα καθορίζει τα επίπεδα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού Κράτους, αποκεντρωμένου Κράτους, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρισκόμαστε μονίμως μπλεγμένοι σε ένα τεράστιο κυκεώνα αλληλοσυγκρουόμενων αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να αναπαράγεται η γραφειοκρατία, να αναπαράγεται η πολυνομία.

Κύριε Πρόεδρε

Την αποστολή αυτή, εσείς προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία, θα κληθείτε σύντομα να την αναλάβετε. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι μια Νέα Δημοκρατία, η οποία έχοντας αξιοποιήσει την ιδεολογική και πολιτική κληρονομιά της να μπορέσει να χτίσει την αξιόπιστη πολιτική πρότασή της για το μέλλον.

Ελεύθερη, ανοιχτή, κρατώντας από το παρελθόν ότι την κάνει περήφανη, αφήνοντας πίσω ότι δυσάρεστο. Οφείλουμε απέναντι στην ιστορία μας, τους πολίτες, τα στελέχη της παράταξής κι όσους μοιράζονται με μας τις ίδιες αγωνίες και αξίες να διαμορφώσουμε ένα νέο όραμα.

Να μιλήσουμε στον πολίτη με απλά και κατανοητά λόγια.

Να κάνουμε τον συνταξιούχο να πιστέψει πάλι σ’ εμάς, να προσεγγίσουμε πραγματικά τον νεαρό πτυχιούχο που αγωνιά για δουλειά.

Να βρεθούμε πάλι κοντά στον αγρότη όχι με λόγια ψεύτικα, αλλά νοιώθοντας την καθημερινή του αγωνία.

Χρειάζεται να ξαναδώσουμε στον κόσμο μας ελπίδα.

Σήμερα προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλους να έρθουν πάλι κοντά μας, προσπαθούμε να φέρουμε νέους ανθρώπους να γίνουν μέλη μας.

Αυτή η διαδικασία σίγουρα δε θα είναι εύκολη.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε όχι μόνο τους οπαδούς και τα στελέχη της παράταξης, αλλά κι όλους, όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στο νέο ξεκίνημα της Ν.Δ..

Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει, πρώτα-πρώτα, να τον πείσουμε, ότι αυτή η σχέση κοινωνίας-κόμματος, θα υπάρχει και την επόμενη μέρα κι ότι αυτήν τη φορά δεν θα τον προδώσουμε. Θα είμαστε πάντα μαζί, με έντιμη σχέση και αμοιβαίο σεβασμό.

Τίποτε δεν είναι εύκολο. Αξίζει, όμως, να το προσπαθήσουμε για την παράταξη, που μας εκφράζει, για την παράταξη που αποτελεί εγγύηση για την πολιτική μας ζωή, για το μέλλον της πατρίδας μας.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930