Ομιλία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης

Ομιλία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης

Κυρίες και Κύριοι,

Το θέμα της Έγκρισης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το γεγονός ότι γίνεται αναφορά στις έννοιες της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας και της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, δεν μπορεί να αποτελεί, παρά μόνο θετική εξέλιξη.

Είναι θετικό να βλέπουμε την Περιφερειακή αρχή, να υποστηρίζει πλέον θέματα, τα οποία κατά το αντιπολιτευτικό της παρελθόν τα δαιμονοποιούσε.

Είναι θετικό ότι, η Περιφερειακή αρχή, αρχίζει να βλέπει θετικά και να μιλά για ζητήματα τα οποία για εμάς αποτέλεσαν τον πυρήνα των αρχών και των αντιλήψεών του προγράμματός μας κατά τη προεκλογική περίοδο.

Από τότε άλλωστε υποστηρίζαμε σθεναρά ότι, δράσεις σαν και αυτή που συζητάμε σήμερα εδώ, θα πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας της Ελλάδας και κατά προέκταση της Περιφέρειας Αττικής, για οικονομική ανάκαμψη, για βιώσιμη ανάπτυξη και για ενίσχυση της απασχόλησης.

Με τέτοιου είδους δράσεις, η Αττική μπορεί να πείσει, ότι εδώ μπορεί να “παράγεται” μέλλον, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έρθουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρόπος είναι απλός. Να επενδύσουμε στην καινοτομία, στην τεχνολογία της επικοινωνίας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι έννοιες οι οποίες, θα βοηθήσουν όσο τίποτε άλλο, στην οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της χώρας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω, ότι εμείς προεκλογικά σας κάναμε μια πρόταση και την επαναλαμβάνουμε και σήμερα.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρέπει να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί από δομές για την επώαση και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Προσφέροντας κτίρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία, να καταφέρουμε να κάνουμε την Αττική πόλο έλξης του νέου επιχειρείν.

Αν το πιστέψετε και το υποστηρίξετε και εσείς, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και νέα κονδύλια από το ΣΕΣ.

Είναι πάγια πεποίθηση μας, ότι η Αττική μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα σε αυτή τη πρόκληση. Δυναμική, παραγωγική, αισιόδοξη. Με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια, αξιοπρέπεια.

Σας ευχαριστώ.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031