ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΕΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΕΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

Category : ΟΜΙΛΙΕΣ

1)Γραφειοκρατία – Απραξία – Ανάπτυξη

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα εδώ τον Απολογισμό του 2016.Είναι ένα σημαντικό θέμα αφού παρουσιάζει την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι αλήθεια ότι αυτά τα 2,5 χρόνια έχουν κατανεμηθεί αρκετά έργα στους Δήμους της Αττικής. Το αν αυτό έχει γίνει ισόποσα σε όλους τους Δήμους θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κρατώ επιφυλάξεις. Σε ό,τι έχει σχέση με τα αντιπλημμυρικά, θα ήθελα να πω ότι  δυστυχώς ακόμη υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν και με την προηγούμενη διοίκηση. Φταίει η γραφειοκρατία ; Εγώ θα σας πω ότι φταίει η γραφειοκρατία. Αλλά  κυβέρνηση δική σας έχετε, κοιτάξτε να δώσετε κάποια λύση. Και το  ότι υπάρχει η γραφειοκρατία, το διαπιστώσαμε και με το πρόβλημα στον Ασπρόπυργο. Ότι  1,5 χρόνο δεν έχει δοθεί λύση και καταλαβαίνω ότι υπάρχει γραφειοκρατία. Και απ’ ότι ξέρω θα δοθεί λύση του χρόνου το Δεκέμβριο.

2) Στερεά απόβλητα

 Έχει παραμείνει ακόμη στα χαρτιά. Ακόμα συζητήσεις. Ακόμα  σε διαβούλευση με τους Δημάρχους. Άρα για ποια λύση μιλάμε ;; Φυλή. Δυστυχώς ακόμα παραμένει άλυτο πρόβλημα. Τελευταία, πριν 5 ημέρες, πάλι στα δελτία ειδήσεων ασχολήθηκαν με τη Φυλή, το πόσο κορεσμένη είναι και ότι δεν έχει πλέον άλλη ζωή.

3) Οργανισμός  Περιφέρειας Αττικής

Έγινε πώς ; Άκουσα ότι ανατέθηκε σε μία ιδιωτική εταιρία. Αλήθεια γιατί δε λάβαμε  υπ’ όψιν μας  τις ανάγκες των εργαζομένων ?

4) Αγορά κτηρίων Σας το είπαμε και στην προηγούμενη συζήτηση που έγινε. Εμείς ως παράταξη είμαστε υπέρ του να ενοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Να  σταματήσουμε να πληρώνουμε τόσα ενοίκια. Διαφωνήσαμε όμως ως προς τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός και ως προς τον τρόπο επιλογής του συγκεκριμένου κτηρίου. Θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε  να είναι εκτός των ορίων του κεντρικού Τομέα.

5) Πολιτισμός : δεν υπάρχει μέχρι σήμερα το μεγάλο έργο που θα χαρακτηρίζει την Περιφέρεια Αττικής. Βέβαια εδώ θέλω να πω ότι η Περιφερειάρχης έκανε μεγάλη προσπάθεια για τη Δυτική Αττική και έτσι έδωσε τη  δυνατότητα στην Ελευσίνα να είναι υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και αυτό είναι μία ανάσα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

6) Πάμε στα πάρκα για τα οποία έχουμε τόσες φορές  φέρει το θέμα σε συζήτηση. Θα ήθελα να σας πω ότι μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα. Γνωρίζω ότι η κυρία Κυπριανίδου έχει κάνει πολλές προσπάθειες σχετικά με το Πεδίον του Άρεως, δυστυχώς το ξέρετε και το έχετε δει και εσείς, βρίσκεται πάλι στην ίδια κατάσταση.

7) Άκουσα για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Φυσικά και δώσατε λύση, όμως αυτό είναι το αυτονόητο, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα πράγματα.

Δυόμιση χρόνια μετά, έχοντας κάνει και άλλες φορές συζητήσεις εμείς ως Παράταξη θέτουμε τί έχει γίνει με το Ελληνικό ; Τί έχει γίνει με τον Ελαιώνα ; Κυρία Περιφερειάρχη, καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεστε στη δύσκολη θέση να βοηθήσετε την ανύπαρκτη κυβέρνηση που πολλές φορές με τις κινήσεις σας έχετε προσπαθήσει να δώσετε λύση. Να τη στηρίξετε και να  τη διασώσετε, ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής. Όμως πρέπει να δείτε πάλι τον επιτελικό ρόλο σας  για την Περιφέρεια Αττικής. Σας ευχαριστώ.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930