Ομιλία μου στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

  • 0

Ομιλία μου στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΒΡΥΝΑ ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Η παράταξή μας, εδώ και επτά μήνες, βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης, χωρίς ωστόσο να μένει αδιάφορη μπροστά στην οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Ξεκινώντας το Σεπτέμβριο η διαδικασία εκλογής Προέδρου, χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί. Σήμερα, όμως βρισκόμαστε εδώ πραγματοποιώντας το  10ο Συνεδρίο.

Ενός Συνεδρίου, όπου τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις δικές τους θέσεις, να συνδιαμορφώσουν μαζί με την ηγεσία του κόμματος, τις πολιτικές της παράταξης στα κρίσιμα ζητήματα.

Σκοπός μας   θα πρέπει να είναι να αμβλυνθούν τυχόν εσωτερικές διαφωνίες – προβληματισμοί που είχαν προκύψει από τις εσωκομματικές εκλογές Προέδρου και δεύτερον, να δώσουν το περιθώριο στον κόσμο της παράταξης, να τοποθετηθεί –προφορικά ή γραπτά ώστε μέσα από τις δικές τους θέσεις και από τα συμπεράσματα να ενσωματωθούν στα τελικά κείμενα προς έγκριση στο Συνέδριό μας.

Κύριε Πρόεδρε,

το τελευταίο διάστημα, έχετε υποβάλλει στον Ελληνικό λαό, ένα μέρος των σημερινών δικών σας θέσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης ως Αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Γνωρίζουμε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν πλέον μαγικά ραβδιά. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω της αναποφασιστικότητας και διάφορων πολιτικών σκοπιμοτήτων, με το τίμημα δυστυχώς να το πληρώνει ακριβά ο Ελληνικός λαός, ενώ την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί λύση και διέξοδος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Την αποστολή αυτή, εσείς προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία, θα κληθείτε σύντομα να την αναλάβετε. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι μια Νέα Δημοκρατία, η οποία έχοντας αξιοποιήσει την ιδεολογική και πολιτική κληρονομιά της, θα μπορέσει να χτίσει την αξιόπιστη πολιτική πρότασή της για το μέλλον. Ελεύθερη, ανοιχτή, κρατώντας από το παρελθόν ότι την κάνει περήφανη, αφήνοντας πίσω ότι δυσάρεστο.

Θέλουμε μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Θέλουμε   μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον πυρήνα της Ευρώπης.

Θέλουμε μια Ελλάδα οχι ως επαίτης αλλά ως ισότιμο μέλος στην Ευρώπη.

Θέλουμε η Περιφέρεια  Αττικής στην οποία βρίσκομαι εκπροσωπόντας την παραταξή μας  να γίνει και μπορεί και πρέπει η σημαντικότερη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη της Ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοιχτεί στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θέλουμε και πρέπει να πούμε  σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που ζούν στη Περιφέρεια Αττικής ότι, αν πορευτούμε με συνέπεια, μπορούμε να έχουμε ποιοτικές δουλειές για  πολλούς, και η  Αττική  να γίνει τόπος προσέλκυσης και όχι απώθησης των νέων της. Στις επόμενες εκλογές  θα πρέπει να έχουμε αλλάξει  την ψυχολογία των Ελλήνων και να έχουμε δυναμώσει να έχουμε πείσει και να κερδίσουμε την Περιφέρεια Αττικής

Στο 10ο Συνέδριο, ένα Συνέδριο αλλαγών, ανασυγκρότησης, αρχών και θέσεων, πρέπει να βγούμε όλοι από αυτή τη διαδικασία, πιο δυνατοί, πιο αλληλέγγυοι, πιο έτοιμοι.

Από το Συνέδριο, θα κρίνουν οι πολίτες, αν πράγματι αλλάζουμε, αν μπορούν να μας εμπιστευθούν για άλλη μια φορά και αν τα λάθη μας, μας έγιναν μάθημα.

Εν όψει της τροποποίησης του Καταστατικού στο Συνέδριο, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, η εντυπωσιακή προσέλευση των μελών του κόμματος στις εκλογές για τα όργανα της Περιφερειακής οργάνωσης, καθώς και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων.

Σε ότι αφορά στην Πολιτική Επιτροπή, όντως είναι ένα πολυπληθές όργανο,550 ατόμων περίπου όμως αυτοί που εκλέγονται είναι 150 και όλοι οι άλλοι ex officio.

Ως εκ τούτου,ας παραμείνει ο αριθμός των ατόμων που θα εκλέγονται σε 150 και ex officio όσοι βρίσκονται πρόεδροι σε τριτοβάθμια όργανα ,σε κοινωνικούς εταίρους και στα επαγγελματικά επιμελητήρια.

Οι Βουλευτές, οι Περιφερειαρχές και Δήμαρχοι  έχοντας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία εκλογής, γιατί αυτό πιθανόν να επηρεάζει τους ψηφοφόρους.

Κλείνοντας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο συνέδριο και τα αποτελέσματα του να δώσουν νέα πνοή στη πορεία της ΝΔ.

vryna2


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930