Έγκρισης λήψης μέτρων για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών στο σηματοδοτούμενο κόμβο Λ. Κηφισίας – Αθηνάς, στο Δήμο Αμαρουσίου

Έγκρισης λήψης μέτρων για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών στο σηματοδοτούμενο κόμβο Λ. Κηφισίας – Αθηνάς, στο Δήμο Αμαρουσίου

fasaka_180

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, συζητήθηκε το θέμα της «Έγκρισης λήψης μέτρων για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών στο σηματοδοτούμενο κόμβο Λ. Κηφισίας – Αθηνάς, στο Δήμο Αμαρουσίου».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!» και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Φωτεινή Βρύνα, στην τοποθέτησή της για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι ένα πρόσθετο στοιχείο κινδύνου για το συγκεκριμένο σημείο, αποτελεί η μη εναρμονισμένη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, σε όλο το πλάτος της λεωφόρου, με αποτέλεσμα οι πεζοί να παραμένουν για αρκετό χρόνο στην ενδιάμεση νησίδα, εν μέσω ταχέως κινούμενων οχημάτων, με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Επιπλέον επεσήμανε ότι, η συχνή παρουσία ταχέως κινουμένων ασθενοφόρων προς το ΚΑΤ, το ολισθηρό οδόστρωμα σε περιπτώσεις βροχής, καθώς και η απουσία τροχονόμων στις ώρες αιχμής, συνθέτουν μια άκρως επισφαλή κατάσταση.

Μάλιστα παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στο σηματοδοτούμενο κόμβο Λ. Κηφισίας – Αθηνάς, με εκείνη της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού, που είχε ως τραγική συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό 15χρονου μαθητή πριν κάποια χρόνια, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι, σε κοντινή απόσταση, από τη συγκεκριμένη διασταύρωση του ΚΑΤ, υπήρξε ένα ακόμη τραγικό συμβάν, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό μιας τροχονόμου.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα. Βρύνα, επεσήμανε πως το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει συμβεί το απευκταίο, αποτελεί καθαρά θέμα τύχης. Επιπλέον τόνισε ότι ο Συνδυασμός των «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!», θα στηρίξει όποια μέτρα ληφθούν με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών στο συγκεκριμένο κόμβο, ωστόσο μείζον ζήτημα για τον συνδυασμό αποτελεί η άμεση κατασκευή πεζογέφυρας, ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση πλέον το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης της Λ. Κηφισίας, από τους πολίτες.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930