ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  • 0

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Category : ΑΡΘΡΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα 24/12/2017
“Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα  αγάπης, αλληλεγγύης,  ελπίδας και πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. “
Διαβάστε εδώ  στο site apopseis.gr το άρθρο μου για το μήνυμα των Χριστουγέννων

Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης,  της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Το μήνυμα των Χριστουγέννων, προβάλει πιο επίκαιρο από ποτέ, κάτω από τις σημερινές εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διανύει η πατρίδα μας

Τα συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και ανθρωπιάς πιστεύω ότι μας διακατέχουν όλους, ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη και όχι μόνο τις Άγιες αυτές μέρες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της αγάπης και της σωτηρίας, αναφέρεται στον απόλυτο σεβασμό της αξίας του προσώπου, του συνανθρώπου και την παύση κάθε μορφής βίας. Ας προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το ατομικό σε συνολικό για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Αλήθεια τι ευλογία αποπνέει ημέρα των Χριστουγέννων! Τι ωραία γιορτή! Πόσο βαθειά και πόσο αληθινή! Όποιος νοιώθει τη μικρότητά του, την αμαρτωλότητά του, οποίος ταυτόχρονα ζει ταπεινά την αιώνια διάστασή του, οποίος διατηρεί ζωντανή την πίστη μέσα του, δεν μπορεί τη μέρα των Χριστουγέννων να μη ζει τη χαρά της εκπληρωμένης προσδοκίας, τη χαρά της αιώνιας λύτρωσης : «Σήμερον πάσα φύσις αγάλλεται και χαίρει ότι Χριστός ετέχθη εκ της παρθένου κόρης» όπως ψάλλεται  και στη Θεία Λειτουργία την ημέρα των  Χριστουγέννων.

Ο Χριστός με την ενανθρώπησή Του μας κάνει ικανούς πλέον να συμμετέχουμε στη θεϊκή δόξα του επουράνιου Πατέρα. Είναι ο σύνδεσμός μας με τον Πατέρα και το σημείο επαφής, επειδή ως άνθρωπος τέλειος, είναι ένα με εμάς τους ανθρώπους και ως Θεός τέλειος είναι ένα με το Θεό Πατέρα. Έτσι δια μέσου του σαρκωθέντος Ιησού είμαστε ένα με το Θεό.

Η ενανθρώπηση του Θεού άνοιξε το δρόμο για τη θέωση του ανθρώπου. Και η θεϊκή ομοιότητα που καλούμεθα να φθάσουμε, είναι η ομοίωσή μας προς το Χριστό. Μέσω του Θεανθρώπου Σωτήρος Ιησού, γινόμαστε εμείς οι άνθρωποι, όπως λέγει ο Απόστολος Πέτρος, «κοινωνοί θείας φύσεως», θεοποιούμεθα. Γινόμαστε υιοί του Θεού κατά Χάρη, αφού ο κατά φύση Υιός Του προσέλαβε τη δική μας ανθρώπινη φύση.

Αυτό είναι, με λίγα λόγια, το υψηλό νόημα της σημερινής μεγάλης εορτής. Νόημα κοσμοσωτήριο, που δείχνει την παμμέγιστη αξία που πήρε ο άνθρωπος και τις άπειρες δωρεές, με τις οποίες προικίστηκε, δια της ενανθρωπήσεως του Λυτρωτού. Μόνο με πίστη θερμουργό προς τον ενανθρωπήσαντα Λυτρωτή και με αφοσίωση προς την Εκκλησία Του, στην οποία ενεπιστεύθη το έργο Του, και με υπακοή προς το θείο θέλημά Του, επιτυγχάνουμε τη λύτρωσή μας και τη θέωσή μας.

Χαρά και αγαλλίασή μας η γέννηση του Κυρίου, η ενανθρώπησή Του, η παρουσία Του ανάμεσά μας· «Μεθ’ ημών ο Θεός. Ο λαός ο πορευόμενος εν σκότει, ίδε φως μέγα, ότι μεθ’ ημών ο Θεός».

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας, οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων  να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, γεμάτη αγάπη, υγεία και ευημερία.

Καλά Χριστούγεννα!


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031