Με ένα νόμο ….. και 400 άρθρα αλλάζει η ζωή μας. Παραλογισμός και αδιέξοδο μαζί.

  • 0

Με ένα νόμο ….. και 400 άρθρα αλλάζει η ζωή μας. Παραλογισμός και αδιέξοδο μαζί.

Category : ΑΡΘΡΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα 121/2018

Διαβάσετε εδώ το άρθρο μου”Με ένα νόμο ….. και 400 άρθρα αλλάζει η ζωή μας.”Παραλογισμός και αδιέξοδο μαζί.

Θηριώδες πολυνομοσχέδιο «σκούπα» 1400 σελίδων, φέρνει για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος, ακριβώς επειδή θέλει να αποφύγει την εις βάθος συζήτηση για τα μέτρα που περιλαμβάνει και τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα όσων μετά πάθους υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις και μετεκλογικά.

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή με διατάξεις που αφορούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην περικοπή οικογενειακών επιδομάτων, σε φορολογικά ζητήματα, στις μεταβιβάσεις ακινήτων, στις συντάξεις, στο συνδικαλιστικό νόμο, στη λειτουργία επαγγελμάτων και στα υψηλά πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Επίσης περιλαμβάνονται πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, των αστικών συγκοινωνιών και των άλλων ΔΕΚΟ μέσω του υπερταμείου.

Η κυβέρνηση με τη fast-track διαδικασία που επέλεξε, όπως συνηθίζει τα τελευταία 2 χρόνια, θέλησε για ακόμη μια φορά, να απαξιώσει το Κοινοβούλιο και τους Βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν να τοποθετηθούν επί ενός τεράστιου νομοθετήματος σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η Κυβέρνηση οδηγείται μετά από πολύ ισχυρές πιέσεις των πιστωτών, στη νομοθέτηση ημίμετρων αλλάζοντας τη ζωή όλων μας, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη.

Ιδιαίτερα χαμένη από τη νέα αρχιτεκτονική είναι η ελληνική οικογένεια, αφού τα οικογενειακά επιδόματα θα κοπούν ή θα μειωθούν, καθώς θα λαμβάνεται υπόψη πλέον το ετήσιο πραγματικό η τεκμαρτό εισόδημα.

Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι 14.500 δικαιούχοι -κυρίως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι- καθώς η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι θα χάσουν το επίδομα όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 33.000 ευρώ, ενώ μέχρι πέρσι το ανώτατο πλαφόν ήταν στις 44.000 ευρώ. Επίσης, άλλες 54.750 οικογένειες, λόγω αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων, θα δουν μειώσεις που θα κυμανθούν από 1,66% έως και 32,12%.

Ξεχνά προφανώς η Κυβέρνηση ότι οι οικογένειες με τρία, τέσσερα, πέντε παιδιά, στηρίζουν την πατρίδα στην μάχη του δημογραφικού, ενισχύουν την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, και υποστηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας. Δυστυχώς προσπαθεί όχι απλώς φτωχοποίηση, αλλά ουσιαστικά αφού έχει ήδη φτωχοποιήσει τους τρίτεκνους, τους πολυτέκνους και γενικά την οικογένεια, να τους οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Και ας δούμε τον απόλυτο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ των Κυβερνώντων!!!!!!!!!!!

 

Μία οικογένεια με ένα παιδί και με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα 13.600 ευρώ θα πάρει αύξηση επιδόματος.

Μία οικογένεια με δύο παιδιά και με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα 13.600 ευρώ θα πάρει αύξηση επιδόματος

Μία οικογένεια με τρία παιδιά και με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα 13.600 ευρώ, θα έχει Μ Ε Ι Ω Σ Η επιδόματος.

Δηλαδή με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα 13.501 – 22.500 ΧΑΝΕΙ 424 ευρώ το χρόνο.

Με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα 22.501 – 33.750 ΧΑΝΕΙ 636 ευρώ το χρόνο.

Με ετήσιο πραγματικό η τεκμαρτό εισόδημα 33.751– 45.000 ΧΑΝΕΙ 1.500 ευρώ το χρόνο διότι καταργείται.

Αλλαγές με τη νέα νομοθετική ρύθμιση επέρχονται και στον φορέα του δημοσίου που χορηγεί τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς ο ΟΓΑ μετονομάζεται σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και θα έχει στο εξής ως βασικό ρόλο, τη συνολική διαχείριση όλων των προνοιακών επιδομάτων.

Είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να «σκίσει» τη λιτότητα του Μνημονίου και τελικά εφαρμόζει την αλγεινότερη μορφή του. Είναι κάτι που το ζει η κοινωνία στο πετσί της.

Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς τα βίντεο του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, περί αριστερής ηθικής και σεβασμού στους ασθενέστερους και παράλληλα να διαβάσει τη λίστα σκληρών μέτρων που πλήττουν σήμερα τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Αλήθεια τι ζητάει η κυβέρνηση τη Δευτέρα;

Να ψηφίσουν οι Βουλευτές την εξαθλίωση των πολιτών, να ψηφίσουν νέα υφεσιακά μέτρα που θα προκαλέσουν το «θάνατο» της Ελληνικής Κοινωνίας;

Δυστυχώς το πρόβλημα της πατρίδας μας είναι πολιτικό. Είναι πολιτικός σουρεαλισμός να προπαγανδίζεις και να προσπαθείς να πείσεις το λαό ότι είναι λογικό να σκοτώνεις την οικονομία για να την αναστήσεις για μία ημέρα με επιδόματα φτώχειας.

Παραλογισμός και αδιέξοδο μαζί.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031