Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των Πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας

  • 0

Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των Πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας

fasaka_180

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε Εταιρικό Σχήμα, για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης Πράξης για την “Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των Πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας“.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «108ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!» και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Φωτεινή Βρύνα στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην στήριξη που θα παρέχει ο συνδυασμός της, στην πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, λέγοντας ότι, με τη λειτουργία και τη σύσταση των Κοιν.Σ.Επ. θα υπάρξει διάχυση της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, θα υποστηριχθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις και θα δημιουργηθούν δεσμοί συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με δυνητικούς συνεργάτες, με υποστηρικτές του θεσμού αλλά και δυνητικούς αποδέκτες υπηρεσιών των Κοιν.Σ.Επ, αλλά και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συμφωνιών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας.

Ωστόσο η κ. Βρύνα, εξέφρασε την έκπληξή της με την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης από τη σημερινή Περιφερειακή αρχή, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κατά το παρελθόν ο Πολιτικός της Φορέας, είχε καταφερθεί, μέσω των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά ακόμη και μέσα στην ΚΕΔΕ, κατά της δημιουργίας των Κοιν.Σ.Επ., παραλληλίζοντάς τες μάλιστα, με τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ και υποστηρίζοντας ότι αμφισβητεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών, καθώς όπως τόνιζαν τότε, αποτελούν την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.

Για το λόγο αυτό, η κα. Βρύνα, κλείνοντας την ομιλίας της, καλωσόρισε την Περιφερειακή Αρχή στην σκληρή «πραγματικότητα» και για το άλμα της στον ρεαλισμό.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930