Άμεση πρόληψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει χειμερινής περιόδου

  • 0

Άμεση πρόληψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει χειμερινής περιόδου

fasaka_180

Αθήνα, 1310-2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ζήτημα της άμεσης πρόληψης για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει χειμερινής περιόδου, έθεσε με ερώτησή της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Φωτεινή Βρύνα.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Έντονα ήταν και φέτος, τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το μήνα Σεπτέμβριο (15&16/09/2014), ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Κεντρικοί οδικοί άξονες που οδηγούν στα βόρεια των Αθηνών πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν στη μέση των δρόμων, ενώ σε άλλα σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν με μεγάλη δυσκολία, αφού υπήρχε μεγάλη συσσώρευση υδάτων κατά μήκος του οδοστρώματος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων, κυρίως από τα Βόρεια Προάστια, ενώ παρενέβη έγκαιρα για τον απεγκλωβισμό δύο οδηγών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, παρατηρήθηκαν στη λεωφόρο Κηφισίας, στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι, στο Νέο Ηράκλειο, στη Νέα Ιωνία, στα Μελίσσια, στη Λεωφόρο Σταμάτας κοντά στην πλατεία Δροσιάς, ενώ λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, η Τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στην υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, τα ανωτέρω προβλήματα δεν είναι πρόσφατα και είχαν έγκαιρα επισημανθεί και αναδειχθεί από τον συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο.

Χωρίς λοιπόν να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα αναλάβατε τα καθήκοντα σας ως Περιφερειάρχης Αττικής, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβετε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, προκειμένου να εκλείψουν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον αλλά και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031