Η έμφυλη εμπειρία των γυναικών στην πολιτική

Η έμφυλη εμπειρία των γυναικών στην πολιτική

faska_enpe

09/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα: «Η έμφυλη εμπειρία των γυναικών στην πολιτική».

Στην εν λόγω εκδήλωση, η οποία ήταν πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. κυρίας Φωτεινής Βρύνα, χαιρετισμό απηύθυναν ο κύριος Κωνσταντίνος Αγοραστός, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και η κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

Εισηγήτριες ήταν η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, π. Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην Υπουργός, οι δύο γυναίκες περιφερειάρχες, κυρία Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής, και η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και η κυρία Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφος και Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Οι εισηγήσεις των καταξιωμένων αυτών γυναικών εμπεριείχαν πολλά βιωματικά στοιχεία και εμπειρίες, ενώ παράλληλα δεν έλειψαν οι παραλληλισμοί με το εξωτερικό, οι αναφορές σε ρήσεις διακεκριμένων ανθρώπων που έχουν εντρυφήσει σε θέματα ισότητας των φύλων και η σημερινή κατάσταση στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πολλά μέρη της Ελλάδας, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και φορέων ισότητας, άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ισότητας των φύλων και διακεκριμένοι ο καθένας και η καθεμία στον τομέα του/της.

Κατακλείδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτέλεσε το γεγονός ότι οι γυναίκες συνεχίζουν αδιάκοπα τον αγώνα τους, ο οποίος όμως, όπως φαίνεται περίτρανα και από τις ομιλήτριες, δικαιώνεται, από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρή θέληση, επιμονή και φυσικά οι προϋποθέσεις για διάκριση και αναγνώριση.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031