Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Περιφέρειας Αττικής 2014-2019

  • 0

Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Περιφέρειας Αττικής 2014-2019

fasaka_180

Αθήνα, 15 Απριλίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ των λόγων και των πράξεων της παρούσας περιφερειακής αρχής Αττικής, ανέδειξε στην εισήγησή της η Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!» και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Φωτεινή Βρύνα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αναφορικά με την Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Περιφέρειας Αττικής 2014-2019, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεκαεννέα μήνες τώρα δεν υλοποιήσατε τίποτα από το πρόγραμμα που είχατε ανακοινώσει κατά την προεκλογική περίοδο. Δεκαεννέα μήνες τώρα απευθυνόμαστε σε φορείς για να μας φέρουν προτάσεις. Αυτό άλλωστε είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αν δει το επόμενο θέμα συζήτησης του Περιφερειακού συμβουλίου που αφορά την Τουριστική προβολή της Αττικής 2016-2020. Ο λαός της Αττικής πίστεψε σε εσάς, πίστεψε ότι είχατε πρόγραμμα, ότι είχατε σχέδιο».

Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς στη σημερινή δύσκολη κατάσταση και τόνισε την ανάγκη για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, προτείνοντας τρεις (3) βασικούς άξονες: «Εμείς προτείνουμε τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθούμε ώστε να βγούμε από την αυτήν την κατάσταση. Άξονας 1ος: η αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια, κοινωνική συνοχή και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, Άξονας 2ος : ανάπτυξη και απασχόληση και Άξονας 3ος : κατάκτηση της αίγλης που δικαιούται η Αττική παγκοσμίως» και συνέχισε λέγοντας ότι «Η Αττική μπορεί φυσικά και πρέπει να γίνει η σημαντικότερη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη της Ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοιχτεί στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η παράταξη μας» τόνισε η κα. Βρύνα, «πιστεύει ότι η Αττική μπορεί να εξελιχθεί, σε παγκόσμιο Πολιτιστικό πόλο, σε κέντρο ανθρωπιστικών Σπουδών, σε κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας, σε πρότυπο start ups επιχειρήσεων, σε τόπο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίου, σε διεθνή κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και logistics, σε ελκυστικό προορισμό, παραθεριστικού, συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού» ενώ αναφερόμενη στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!» υπενθύμισε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο συνδυασμός προς αυτή την κατεύθυνση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επίσης προτείνουμε, και είναι κάτι το οποίο είχε αναφερθεί  και στο Πρόγραμμά μας, αν και εφόσον είχαμε εκλεγεί, την ίδρυση Κέντρου Ελληνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλο τον Κόσμο. Στη δημιουργία Πρότυπου Χώρου Επώασης Νέας Επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται σε νέους η αναγκαία τεχνογνωσία για να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Στη δημιουργία Γραφείου σταθερής εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις Βρυξέλλες, όπου οφείλουμε να είμαστε διαρκώς Παρόντες. Πιστεύουμε ότι δώσαμε πολλά στην Ευρώπη και δικαιούμαστε ακόμη περισσότερα».

Κλείνοντας την εισήγησή της η κα. Βρύνα, επεσήμανε ότι η Αττική προκειμένου να αποκτήσει τη χαμένη οντότητα του παρελθόντος, χρειάζεται συστράτευση, σύνθεση και συμμετοχή, ενώ αναφορικά με την Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Περιφέρειας Αττικής 2014-2019 τόνισε ότι: «Η παράταξή μας καταψηφίζει το Πρόγραμμα για τους ανωτέρω λόγους, διότι αν θέλατε και τη δική μας ψήφο, θα έπρεπε να είχατε κάνει την υπέρβασή σας, θα έπρεπε να μας είχατε ακούσει πριν έρθουμε σήμερα εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο».


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031