Καλύτερες μέρες. Αλήθεια ή ουτοπία;

Καλύτερες μέρες. Αλήθεια ή ουτοπία;

Αθήνα 8/6/2018

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχονται καλύτερες μέρες καθώς αρχίζει να καταγράφεται μία μικρή έστω ανάπτυξη. Αλήθεια ή ουτοπία;

Ουτοπία θα έλεγα εγώ και μαζί με εμένα πιστεύω κι αρκετοί άλλοι πολίτες.

Και δεν το λέμε βέβαια μόνο εμείς. Αρκεί να δει κανείς την κατάσταση στην οικονομία και την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα, καθώς πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους και εισφορές, για χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς, ότι μια μέση ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά, πληρώνει φόρους μεγαλύτερους από τους αντίστοιχους στη Σουηδία και στην Δανία. Την ίδια στιγμή, τα τελευταία στοιχεία καταγράφουν και νέα ανοδική τάση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σήμερα περίπου 1.2 εκ. συμπολίτες μας έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 31.869 εκατομμυρίων ευρώ, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2018, να έχουν αυξηθεί κατά 585 εκατομμύρια ευρώ ενώ συγκριτικά με το 2014, να έχουν αυξηθεί κατά 131%.

Στα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν και νέες μειώσεις συντάξεων και του αφορολογήτου ορίου, μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση λόγω του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 και τα οποία θα πλήξουν για μια ακόμη φορά, όλους τους Έλληνες και κυρίως τους πιο αδύναμους. Ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ, ο υψηλός Φ.Π.Α., οι δυσβάσταχτες εισφορές και οι φόροι εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους πάντες.

Δημαγωγούν όταν μιλούν για το «τέλος των Μνημονίων». Ουσιαστικά μιλάμε μόνο για την τυπική λήξη του 3ου προγράμματος. Τον Αύγουστο, σταματά η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της χώρας, δε σταματούν όμως και τα προβλήματα, αφού θα πρέπει να αναζητήσουμε πόρους από τις αγορές. Ακόμη διατηρούνται, όλες οι σκληρές υποχρεώσεις της χώρας. Αυτές που μας φόρτωσε η σημερινή κυβέρνηση, για πολλά χρόνια ακόμα, με αυτό που αποκαλούμε 4ο Μνημόνιο. Με μέτρα 5,1 δις, με περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, που ήδη έχουν ψηφιστεί.

Καθαρή έξοδος, λοιπόν, από τα Μνημόνια δεν υπάρχει. Είναι άλλο ένα ψέμα των κυβερνώντων που σκοπό έχουν να χρυσώσουν το χάπι των μέτρων, που έρχονται και για τα οποία φέρουν ακέραιη την ευθύνη.

 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031