Η έμφυλη οπτική της Συνόδου Κορυφής της G20

  • 0

Η έμφυλη οπτική της Συνόδου Κορυφής της G20

Category : ΑΡΘΡΑ

Η έμφυλη οπτική της Συνόδου Κορυφής της G20

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hangzhou της Κίνας στις 4-5 Σεπτεμβρίου 2016 είχε ως θέμα την «Πορεία προς μια καινοτόμο, ενισχυμένη, διασυνδεδεμένη και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια οικονομία». Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τα επιμέρους ζητήματα που απασχόλησαν τους ηγέτες στη διάσκεψη αυτή ήταν η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αλλαγή του κλίματος, η ενίσχυση του αναπτυξιακού θεματολογίου της G20, η επιδίωξη καινοτόμων αναπτυξιακών εννοιών και πολιτικών, η οικοδόμηση μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας, η διασφάλιση ότι η οικονομική ανάπτυξη αποβαίνει προς όφελος όλων των χωρών και των λαών.

Εξέχουσα σημασία έχει το γεγονός ότι στα παραπάνω περιλήφθηκαν ενότητες στις οποίες γίνεται λόγος για την ισότητα των φύλων και την επιχειρηματικότητα των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η G20 θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει σχέδια για την απασχόληση, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση των νέων και των γυναικών. H προώθηση της επιχειρηματικότητας, η προαγωγή της αξιοπρεπούς εργασίας, η ενθάρρυνση της μαθητείας και ο εφοδιασμός των εργαζομένων με τις κατάλληλες δεξιότητες αναφέρονται ως βασικές προϋποθέσεις για την επικράτηση μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ισορροπίας.

Επίσης, η διασφάλιση ότι η οικονομική αυτή ανάπτυξη δε θα αποκλείει τις γυναίκες, τη νεολαία και μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού, η ενίσχυση της προσπάθειας για είσοδο περισσότερων γυναικών στους τομείς των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας, η διασφάλιση ότι οι γυναίκες και οι νέοι/ες θα αξιοποιήσουν τα οφέλη της νέας βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση του γυναικείου πληθυσμού της αφρικανικής ηπείρου και των ελάχιστα ανεπτυγμένων κρατών σε πηγές χρηματοδότησης για δραστηριοποίηση στους τομείς της γεωργίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καταγράφονται στις παραγράφους 6, 12, 13, 35 και 40, και αποτελούν στοιχεία κλειδιά για μια ευρεία οικονομική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς όρια, χωρίς ανισότητες.

Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής, η 12η, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος στη Γερμανία.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930