«4 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία του 1974 συναντά τη Νέα Δημοκρατία του 2016 …. και συνεχίζει»

  • 0

«4 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία του 1974 συναντά τη Νέα Δημοκρατία του 2016 …. και συνεχίζει»

Category : ΑΡΘΡΑ

«4 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία του 1974   συναντά

τη Νέα Δημοκρατία του 2016 …. και συνεχίζει»

 

«Αυτή τη χώρα που η πολιτική της είναι τόσο δαντελωτή όσο οι ακτές της και τόσο κυμαινόμενη όσο οι κορυφογραμμές της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάφερε να την Κυβερνήσει» (Charles De Gaulle)

Προφητικά τα λόγια του Γάλλου πολιτικού Charles De Gaulle αν και έφυγε το 1970. Τέσσερα χρόνια μετά, στις 24 Ιουλίου του 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γυρίζει στην Ελλάδα και αποκαθίσταται η Δημοκρατία στη χώρα.

Στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ιδρύει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Στην ιδρυτική διακήρυξη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επένδυσε και πίστεψε σε μια πραγματικότητα «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Όλα τα χρόνια της ζωής του, ο μεγάλος ηγέτης αφιερώθηκε στην πραγματικότητα των αρχών που διακήρυξε το 1974.

Επανέφερε τη δημοκρατία:

  • στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους, αφού πίστευε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακής και αιολικής, με φωτοβολταϊκά συστήματα και αιολικά πάρκα που δημιουργήθηκαν το 1980.
  • στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, δημιουργώντας και επεκτείνοντας αμέτρητες νέες βιομηχανίες σε όλη την επικράτεια, ενώ το 1979 έκανε την ηλεκτρική σύνδεση με τη Γιουγκοσλαβία και προς Βουλγαρία.

Σήμερα Οκτώβριος του 2016, με μια αριστερή καταστροφική κυβέρνηση, όλα αυτά που μπορεί να φαντάζουν ως παρελθοντολογία, είναι εκείνα που στην πράξη αποκατέστησαν τη Δημοκρατία και δημιούργησαν την εθνική ενότητα.

Εδώ και 42 χρόνια η Νέα Δημοκρατία, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, χωρίς να ρωτά την ιδεολογική αφετηρία τους. Αποκηρύσσοντας τις ακρότητες και τα άκρα, που οδήγησαν στο παρελθόν σε ακραίες διενέξεις και έφεραν το διχασμό.

Η πολιτική ζωή του τόπου μας, εξελίσσεται και διαμορφώνεται μέσα σε μια συνεχή ανωμαλία. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δεν έζησε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα πολλά γεγονότα. Πολιτική ζωή η οποία όχι μόνο ανέστειλε την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας, αλλά κινδυνεύει να την οδηγήσει σε εθνική συμφορά.

Η Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια Ελλάδα με ελεύθερους σκεπτόμενους ανθρώπους, όπου οι πολίτες αυτής της χώρας θα γίνουν πολίτες της χώρας τους. Οι πολίτες θα έχουν μια καθαρότερη μορφή στην προσωπικότητά τους και ένα βαθύτερο νόημα στη ψυχική και κοινωνική τους ελευθερία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι καταστατικές αρχές του κόμματός μας δικαιώνονται. Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του 1974, συναντά τη Νέα Δημοκρατία του 2016 και συνεχίζει για να φέρει την ελεύθερη και όχι ασύδοτη οικονομία, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ασφάλεια της περιουσίας των Ελλήνων, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία της ζωής των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπεύθυνος πολιτικός, έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων της χώρας μας και έχοντας ως γνώμονα το γενικότερο συμφέρον στη σφαίρα του εφικτού, σε όλες τις ομιλίες του έχει προτείνει συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, προτάσσοντας διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το νέο επενδυτικό περιβάλλον και την αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ των δημοσίων υπαλλήλων.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930