Τομέα Ισότητας των φύλων της ΕΝΠΕ ,και 13 Γυναικείων Οργανώσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικώ

  • 0

Τομέα Ισότητας των φύλων της ΕΝΠΕ ,και 13 Γυναικείων Οργανώσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικώ

 

tomeas isotitas

 

Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σπάσουμε τη σιωπή», το μήνυμα ΕΝΠΕ, Τομέα Ισότητας

και 13 γυναικείων οργανώσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών

«Το μήνυμα της ημέρας είναι να σπάσουμε τη σιωπή και να αρχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, διότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την οικονομική κατάσταση, την κοινωνική θέση είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου», επισήμανε η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κα Φωτεινή Βρύνα μιλώντας στην εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στα γραφεία της ΕΝΠΕ.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο Τομέας Ισότητας της ΕΝΠΕ και 13 γυναικείες οργανώσεις: Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΉ», Λύκειο Ελληνίδων, Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, Ένωση Γυναικών Ελλάδας, Ένωση Ελληνίδων Νομικών, Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, Δημοκρατική Κίνηση Γυναικών, Ένωση Γυναικών Κρήτης, Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς», Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών.

«Είναι ώρα να πάψουν τέτοια φαινόμενα βίας να ταλανίζουν τον κόσμο και οι δράστες δεν πρέπει πλέον να έχουν το περιθώριο να δρουν ανενόχλητοι», υπογράμμισε η κα Βρύνα και σημείωσε ότι το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. μπορεί με κάθε πρόσφορο τρόπο να στηρίξει όποια προσπάθεια γίνεται για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξία Τασούλη, μίλησαν η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα Κλημεντίνη Διακομανώλη, η οποία παρέθεσε τα δεδομένα που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τη βία κατά γυναικών, και από τις γυναικείες οργανώσεις οι κυρίες Ζέττα Μακρή, Μαρία Γιαννίρη, Αγλαΐα Ρομπόκου, Μίκα Ιωαννίδου, Δέσποινα Λογιάδου, Μαρία Καραχάλιου, Ειρήνη Φερέτη, Αμαλία Ραγκούση, Λίλιαν Γαζή, Ρένα Κιτσοπανίδου, Ελένη Μαυρακάκη,Παναγιώτα Ρούνη.

 

Στις ομιλίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2011, καθώς και στο γεγονός ότι η ανατροφή και η εκπαίδευση των παιδιών είναι καθοριστικές για τις μετέπειτα συμπεριφορές τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, μέλη των οργανώσεων και άλλων φορέων.

 

Στηρίζοντας ενεργά την εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Θέατρο Αλκμήνη προσφέρει έκπτωση 50% σε όσους/ες παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «Ανύπαρκτοι φίλοι» (για τους ενήλικες) και «Σκύλος με σπίτι» (για τα παιδιά). Η προσφορά αφορά όσους/ες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και σε όσους/ες συνεργάζονται γενικότερα με το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε., στο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας εν μέσω οικονομικής κρίσης.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031