12η Αυγούστου Ημέρα της Νεολαίας.

  • 0

12η Αυγούστου Ημέρα της Νεολαίας.

Category : ΑΡΘΡΑ

12η Αυγούστου Ημέρα της Νεολαίας.

Έμφαση στα προβλήματα των νέων ανθρώπων παγκοσμίως έδωσε ο ΟΗΕ καθιερώνοντας την 12η Αυγούστου ως Ημέρα της Νεολαίας. Όπως και όλες οι αντίστοιχες ημέρες, δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά μια αφορμή για σκέψη και προβληματισμό σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους, τα εμπόδια και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, καθώς και τον τρόπο και το βαθμό που τους επηρεάζει ο κοινωνικός περίγυρος στη λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τη μελλοντική ζωή τους.

Τα ερεθίσματα πλέον είναι πολυάριθμα και ποικίλα, οι διέξοδοι πολλές, αλλά έγκειται σε μεγάλο βαθμό στο οικογενειακό περιβάλλον, στην ανατροφή, στην παιδεία και φυσικά σε χαρακτηριστικά του ίδιου του ατόμου για τις επιλογές που θα κάνει. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό κατέχουν αναμφίβολα και οι δυνατότητες που παρέχονται από την ίδια την κοινωνία, ώστε κάθε νέος/α να μπορέσει να αναδειχθεί ή το αντίθετο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφερθούμε στους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, που ανέβηκαν στο βάθρο τιμώντας την πατρίδα τους στο μέγιστο βαθμό. Με εφόδια το ψυχικό τους σθένος και τις φοβερές δυνατότητές τους, κατάφεραν να διακριθούν και κατά συνέπεια να αναδείξουν τη χώρα μας παγκοσμίως, προσφέροντας περηφάνια, χαρά και δύναμη σε όλους. Όντας ακόμα σε τόσο νεαρή ηλικία, κατόρθωσαν μέσα από τις υπερπροσπάθειες, το ζήλο και το ήθος τους να γίνουν πρότυπα για τους υπόλοιπους νέους και νέες που αγωνίζονται καθημερινά και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Τέλος, υγιή πρότυπα και άξια για παραδειγματισμό αποτελούν οι δύο νέες αθλήτριες των 5000 μέτρων, που συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της κούρσας αλλά αλληλοβοηθήθηκαν για να τερματίσουν. Οι συγκεκριμένες αθλήτριες βραβεύτηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το βραβείο Pierre de Coubertin, διότι κρίθηκε ότι επρόκειτο για την κορυφαία στιγμή ευγενούς άμιλλας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930